Tervetuloa Tehtaanpuiston yläasteen omaan blogiin! Täällä seuraillaan koulumme arkea ja vähän juhlaakin Itä-Helsingissä, Vuosaaressa.


torstai 19. joulukuuta 2013

Rehtorin joulujuhlapuhe 20.12.2013

Arvoisat oppilaat, kutsuvieraat, opettajat ja koulun muu henkilökunta

3 minuuttia eli 180 sekuntia. Tämän verran aikaa juhlan järjestelyistä vastaavat opettajat antoivat minulle joulujuhlapuheen pitämistä varten.

Minulle varattu aika tuntui aluksi aivan liian lyhyeltä. Miten ihmeessä voin onnistua tiivistämään koulun syyslukukauden toiminnan olennaiset asiat näin lyhyeen aikaan. Niinpä kiteytän syyslukukauden viiteentoista sanaan: kaikilla kouluyhteisön jäsenillä on ollut hyvää yritystä ilahduttavan paljon - joillakin toki enemmän ja osalla vähemmän.

Kiire on yksi länsimaisen yhteiskunnan suuri haaste niin monta asiaa pitäisi tapahtua niin nopeasti. Liika kiire voi kuitenkin tappaa luovuuden ja siitä voikin seurata, että enemmän on vähemmän. Eli joskus kannattaa keskittyä tekemään vain muutamaa asiaa rauhassa, jotta lopputulos olisi parempi. Näin vähemmän on enemmän.

Liike-elämässä puhutaan ns. 10 sekunnin säännöstä. Tämä tarkoittaa esim. sitä että meidän koulun oppilaalla on keskimäärin 10 sekuntia aikaa tehdä hyvä ensivaikutelma johonkin tyttöön tai poikaan, johon hän haluaa tutustua. Hyvä ensivaikutelma lähtee usein aitoudesta olla oma itsensä. Hymy, ystävällisyys ja kuulemisen taito – näillä kolmella asialla kukin meistä voi tuoda paljon hyvää mieltä. Tämän juhlan jälkeen voit yllättää jonkun ihmisen positiivisesti 10 sekunnissa. Hymyile, ole oma itsesi ja kuuntele – näin teet ja jaat joulumieltä.

 Joulun yksi perussanoma on rauhoittuminen ja ajan viettäminen rakkaiden ja tärkeiden ihmisten parissa. Jouluna on hyvä jakaa hyvää mieltä ja toki myös saada sitä. Eli näin laitat hyvän kiertoon. 
 
Marraskuussa järjestettiin kilpailu meidän koulun käyttölogosta. Logohan on kuva, joka kiteyttää kuvan avulla minkälainen jokin yhteisö tai yritys on. Te näette valkokankaalla korkeatasoisen kilpailun voittajalogon meidän koulusta eli Tehtiksestä.  Ensi vuoden alussa koulu tilaa t-paitoja, joissa on tämä logo. Oppilaskunnan edustajat, tukioppilaat ja opettajat käyttävät voivat käyttää paitaa esim. liikuntapäivän aikana. Lisäksi kaikilla oppilailla on mahdollisuus ostaa itselleen oma Tehtis t-paita – tämä voi olla kova joululahjavinkki vuoden kuluttua.

Pyydän kilpailun voittajaa tulemaan lavalle. 8b luokan oppilas Aleksanteri Valtavirata – ole hyvä ja tule noutamaan palkintosi. Nyt saa taputtaa.

Kolme minuuttia on mennyt. Joululoman alkaminen on 180 sekuntia lähempänä. Haluan toivottaa teille kaikille mukavaa joululomaa – te olette ansainneet lomanne. Tämän jälkeen juhla jatkuu jouluisen yhteislaulun myötä.
 
 
Pertti Tossavainen, reksi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti