Teimme niiden lisäksi myös
hämähäkkimuffineja, jotka koristelimme mokkapalakuorrutteella tai sulalla
suklaalla sekä strösseleillä. Jokaisen muffinin sisällä oli joko pala suklaata
tai mansikka.
Saimme myös maistaa parin ryhmäläisen valmistamaa
kurpitsakeittoa. Kokeen takia meillä ei ollut hirveästi aikaa tehdä muuta.
Leivonnaisista tuli karmivan maukkaita!
Sormisämpylät
2 ½ dl vettä
25g hiivaa tai ½ pussia kuivahiivaa
1 tl sokeria
½ tl suolaa
n. 6dl sämpylä –tai hiivaleipäjauhoja
2 rkl öljyä
Huom! Sämpylöistä muotoillaan sormen muotoisia pötkylöitä. Lisäksi voi lisätä kynnen muotoiseksi leikattuja paprikanpaloja, jotta sämpylöistä tulisi entistäkin karmaisevampia. Sämpylöihin voi myös viillellä viiltoja jotka näyttävät ns. ”sormirypyiltä.”
Paistolämpötila 225°, 10-15min
Hämähäkkimuffinssit
3dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
75g margariinia tai voita
1 dl maitoa
1 kananmuna
2-3dl vadelmia tai suklaapalat muffinsseihin
Paistolämpötila 225°, 8-9 min
Tekstin:
Amina, Taru, Johanna, Desna ja Simona 8A
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti