Tervetuloa Tehtaanpuiston yläasteen omaan blogiin! Täällä seuraillaan koulumme arkea ja vähän juhlaakin Itä-Helsingissä, Vuosaaressa.


maanantai 13. tammikuuta 2014

Itämeren rehevöitymistä havainnollistavat retket

Ysiluokkalaiset olivat tutkimassa veden ja rannan laatua sekä kasvillisuutta Uutelan venesatamassa ja Nuottaniemen kallioilla tänä alkusyksystä. Kävimme ensin rantaretkellä tutkimassa veden fysikaalisia ja kemiallisia ominaisuuksia, sitten kävimme kalliorantaretkellä jolla tutkimme levävyöhykkeitä ja lajeja erilaisilla välineillä ja viimeiseksi kävimme keräämässä jätteitä Uutelan rannoilta ja ulkoilualueelta.
Teimme yhteensä kolme retkeä ja niistä ensimmäisen teimme Uutelan venelaiturille, jolla tutkimme veden fysikaalisia ja kemiallisia ominaisuuksia. Havainnoimme Itämeren tilaa erilaisin kokein.  Tutkimme mm.  veden näkösyvyyttä, väriä, hajua ja vaahtoavuutta sekä keräsimme veden pinnalta kasvi- ja eläinplanktoneita.
 
Toisella retkellä keräsimme meren selkärangattomia ja tutustuimme Itämeren levävyöhykkeisiin. Nilviäiset ja äyriäiset pyydystimme haavilla.
 
 
Kolmannella retkellä keräsimme roskia ja tutustuimme Itämeren rantakasvillisuuteen.  Ryhmät kisasivat siitä kuka kerää eniten roskia ja voittajat saivat palkinnon. Roskia tuli yhteensä 7.573476 jätesäkillistä.

 
teksti: Anni, Enni, Wenla
kuvat: Terhi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti