Tervetuloa Tehtaanpuiston yläasteen omaan blogiin! Täällä seuraillaan koulumme arkea ja vähän juhlaakin Itä-Helsingissä, Vuosaaressa.


perjantai 13. joulukuuta 2013

Tukarien kiusaamistunti

Pidimme omalle tukariluokallemme kiusaamistunnin. Tunnin aiheena oli kiusaaminen. Aloitimme yhdellä paperileikillä, jonka jälkeen jatkoimme tekemiemme diojen parissa, jossa otimme sitten kiusaamisen paremmin esille.
Ensimmäinen diamme koostui kiusaamisen erimuodoista, jonka jälkeen kysyimme oppilailta, että ovatko he itse nähneet tai kokeneet kiusaamista näissä muodoissa ja jos olivat he kertoivat kokemuksiaan.

Tämän jälkeen pääsimme seuraavaan diaan joka käsittelikin kiusaamisen rooleja. Kysyimme oppilailta tietävätkö he mitä eri rooleja kiusaamistilanteessa voi olla. Roolit olivat hallussa monilla mutta kertasimme ja kävimme niitä vielä hieman läpi. Tämän jälkeen jaoimme oppilaat viiden hengen ryhmiin ja heidän tarkoituksenaan oli tehdä näytelmä kiusaamistilanteesta, joissa roolit tulivat esille. Suunnitteluun meni odotettua kauemmin, ja oppilaat pääsivät esittämään näytelmänsä vasta seuraavalla tunnilla. (Meillä oli kaksi tuntia varattuna).


Näytelmät menivät hyvin, tosin ne olivat kaikki aika samanlaisia, mutta oppilaat esittelivät ne rohkeasti ja asianydin tuli selvästi esille.


Näytelmien jälkeen näytimme vielä yhden dian, joka käsitteli asiaa miksi kiusataan. Tämän jälkeen näytimme oppilaille videon ”Laura Luuseri” joka kertoi kiusaamisesta. Oppilaat keskittyivät hyvin videoon ja olivat hyvin mukana keskustelussa videon jälkeen.

 
Sitten puhuimme vielä luokan sisäisestä luokkahengestä sekä syrjimisestä. Halusimme ottaa syrjimisen koska sitä yleensä esiintyy monissa luokissa ja kouluissa yleensäkin. Opettajat eivät välttämättä tätä huomaa joten meille oltiin vinkattu että voisimme mahdollisesti puhua oppilaille tästä asiasta.

Rohkaisimme oppilaita kertomaan asiasta opettajalle jos he tätä huomaavat ja teimme sopimuksen kaikkien kanssa että yritetään tulla toimeen kaikkien kanssa ja pitää luokkahenki samana kuin se on nyt! J
 
Terveisin tukarit Jannika, Melina & Reetta
 Kuvissa 7F-luokan oppilaita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti