Tervetuloa Tehtaanpuiston yläasteen omaan blogiin! Täällä seuraillaan koulumme arkea ja vähän juhlaakin Itä-Helsingissä, Vuosaaressa.


tiistai 17. joulukuuta 2013

YES – kansainvälistä yhteistyötä


Koulumme osallistui kansainväliseen etwinning-projektiin ”YES – Young Europeans Speak” lukuvuonna 2012 - 2013. Etwinning- projektit ovat verkossa tapahtuvia Euroopan koulujen yhteistyöprojekteja. YES- projektia vetivät Sally Ost Saksasta (Nelson Mandela Schule, Dierdorf) ja Lucrezia Di Molfetta Italiasta (Scuola Secondaria Riccardo Monterisi, Bisceglie). Koulultamme projektiin osallistuivat opettajat Pauliina Kokkinen ja Airi Kymäläinen ja vuoden 2012-2013 9A-luokka sekä kaikki A-saksan lukijat. Projektissa käytettävät kielet olivat englanti, italia, ranska ja saksa, joista käytimme koulumme tuotoksissa englantia ja saksaa.  Projektiin osallistui kumppaneita noin 20 maasta.
 
 
Tässä oppilaamme kertovat harrastuksistaan englanniksi.
 
 
Projektin keskeinen tavoite oli saada oppilaat puhumaan vierasta kieltä. Aiheet vaihtelivat kuukausittain; esittäytyminen, oma koulu, oma elinympäristö, vapaa-ajan vietto ja juhlat. Kirjoittaa ei saanut, vain puhua. Lisäksi käytettiin kuvia ja videoita. Oppilaat synnyttivät luovia audio-visuaalisia tuotoksia. Moniin tuotoksiin liitettiin pieniä kuullun ymmärrystehtäviä, jotta kuuntelu saatiin aktiiviseksi. Materiaalin tuottaminen oli jännittävää, mutta myös innostavaa. Muiden maiden oppilaiden tuotoksia katseltiin ja kuunneltiin myös mielellään. Oppilaat kommentoivat ja äänestivät toistensa tuotoksia.
Tässä Emma kuvailee huonettaan ja Susanne kertoo Helsingistä saksaksi.
 
 
Oppilaat ja opettajat saivat tuntumaa tovereidensa elämään ympäri Eurooppaa. Monilla suullinen ilmaisu ja kyky kuunnella opiskelemaansa kieltä eri tavoin äännettynä kehittyivät projektin aikana.

 
 


Projektille myönnettiin syksyllä 2013 sekä suomalainen että eurooppalainen laatuleima, joka tarkoittaa että projektia pidettiin innovatiivisena ja laadukkaana. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti