Tervetuloa Tehtaanpuiston yläasteen omaan blogiin! Täällä seuraillaan koulumme arkea ja vähän juhlaakin Itä-Helsingissä, Vuosaaressa.


perjantai 27. toukokuuta 2016

9A Berliinissä

9A Berliinissä 23.5.-26.5.2016


MAANANTAI

saavuimme Helsinki-Vantaan lentokentälle energisinä ja innokkaina lomaa varten kello 17.45. Saavuttuamme Berliiniin kävelimme hostellille ja lastasimme tavaramme huoneisiimme ja suuntasimme vanhaan kunnon Mäkkäriin!
 Tultuaamme Mäkkäristä oli alkanut sataa vettä kuin esterinperseestä, vettä oli kaduilla melkein nilkkoihin asti. Sen jälkeen saavuimme hostellille litimärkinä. Menimme huoneisiin ja vaihdoimme kuivat vaatteet päälle, oleskeltiin hetki aulassa ja siitä sitten nukkumaan.


Tiistai
Heräsimme aamulla aamupalalle ja sen jälkeen lähdimme Hop on hop off-bussilla kiertelemään ympäri Berliiniä. Nähtävyydet olivat todella hienoja. Ensimmäisenä pysäkkinä oli Berliinin muuri. Muuri oli mielenkiintoinen.
Muurilta lähdimme Friedrichstrasselle. Siellä kävimme Checkpoint Charlie museossa. Museo oli kiinnostava, mutta tekstit olivat saksaksi, joten välillä oli vaikea ymmärtää mitä teksteissä sanottiin. Oli kiinnostavaa nähdä miten ihmiset olivat yrittäneet selviytyä muurin takaa pois ja mitä elämä oli siihen aikaan. Museolta lähdimme lounaalle.

Seuraavaksi saimme pari tuntia aikaa shoppailla
Friedrichstrassella. Katu oli todella hieno, mutta kaupat olivat pelkkiä merkki-kauppoja, joten niissä ei tullut niin käytyä.
Shoppailun jälkeen lähdimme Berliinin TV-torniin Alexanderplatzille. Sieltä oli hyvät näkymät Berliiniin joka puolelle. Tv-tornin jälkeen saimme pari tuntia vapaa-aikaa, jolloin kävimme shoppailemassa.
Keskiviikko
Päivä alkoi mehukkaalla aamiaisella. Lyhyen mutta ytimekkään juna- ja bussimatkan jälkeen saavuimme Sachsenhausenin keskitysleirille, joka oli suunnattoman pysäyttävä ja ytimekäs kokemus. Tässä karuja perusfeissejä suoraan keskitysleirin ytimestä:
Samana päivänä kävimme myös ihailemassa aitoja berliiniläisiä saumattomia ytimekkäitä luonnonkauniita eliöitä Berliinin eläintarhassa. Shoppailun jälkeen päivän lopussa viben tuhosi vaarallisen ytimekäs hostellin manageri.
TORSTAI
Heräsimme 7:40 ja menimme aamupalalle. Aamupalan jälkeen menimme huoneisiimme valmistautumaan ja pakkaamaan loput tavarat. Luovutimme huoneemme ja suuntasimme East Side Galleryyn, johon menimme junalla. East Side Galleria koostui Berliinin muuriin tehdyistä graffiteista. Graffiteja oli tehty 90-luvulla, 2000-luvulla ja vuonna 2009.


Kirjoittajat
Kiia, Karde, Aksu, Leevi, Jaakko, Toivo, Laura, Sindi, Kia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti