Tervetuloa Tehtaanpuiston yläasteen omaan blogiin! Täällä seuraillaan koulumme arkea ja vähän juhlaakin Itä-Helsingissä, Vuosaaressa.


lauantai 4. kesäkuuta 2016

Rehtorin kevätjuhlapuhe 4.6.2016

Arvoisat oppilaat, huoltajat, kutsuvieraat, opettajat ja henkilökunta,

Identiteetti tarkoittaa filosofiassa samuutta eli sitä mikä pysyy samana, kun olio tai asia muuttuu joidenkin ominaisuuksien suhteen. Filosofia puolestaan on tieteenala, jolle on ominaista mm. erilaisen asioiden pohtiminen, ihmetteleminen ja kyseenalaistaminen.

Mikä on Tehtiksen, meidän koulun erityisen ominaisuus, identiteetti. Mikä tekee Tehtiksestä Tehtiiksen? Mikä on 82-vuotiaalle Tehtaanpuiston ya:lle ominaista? Tätä kysymystä olen itse pohtinut tämän kevään aikana.

Meidän koulu muuttaa väistötiloihin kesän aikana. Ensi elokuusta alkaen suurin osa opetuksesta on paviljongeissa Vuosaaren ala-asteen vieressä olevalla hiekkakentällä. Muuttuuko siis meidän koulu, kun emme ole enää nykyisessä koulurakennuksessa? Eli mikä tekee koulusta sellaisen koulun, että sitä voidaan kutsua Tehtaanpuiston yläasteeksi.

Tehtaanpuiston ya, Vuosaaren ala-aste ja Mustakiven ala-aste yhdistyvät yhtenäiseksi peruskouluksi elokuussa 2017, siis vähän yli vuoden kuluttua. Koulumme oppilaat ovat kertoneet toivomuksiaan uuden koulun nimestä. Opetuslautakunta päättää uuden koulun nimestä noin kuukauden kuluttua. Minut on nimetty uuden suuren koulun rehtoriksi.


Itse olen sitä mieltä, että meidän koulun ominaisuus, joka tekee Tehtiksestä Tehtiksen, ei ole nimi eikä koulurakennus. Olkaa hyvä ja katsokaa ympärillenne tässä salissa. Te katsoitte oikeaa vastausta.  Meidän koulun muodostavat ihmiset – mukavat, osaavat oppilaat sekä ammattitaitoiset koulun aikuiset. Tehtiksen erityisominaisuus on lisäksi tapa miten me toimimme tällä. Oppilaat tulevat pääsääntöisesti hyvin toimeen oppilastovereitten kanssa. Opettajat auttavat oppilaita oppimaan taitoja ja tietoja tulevaisuutta varten. Lyhyesti sanottuna Tehtiksen oppilailla ja koulun aikuisilla on sama päämäärä. Koulun arjessa näkyy hyvä yhteishenki. Täällä opitaan yhdessä mukavassa ja turvallisessa ympäristössä. Tehtiksen henki tulee siis säilymään, vaikka kouluja yhdistetään ja uudelle koululle tulee uusi nimi sekä uudet opetustilat. Tehtiksen identiteetti on varmasti meidän kaikkien sydämissä
.
Useat lahjakkaat oppilaamme ovat taas kunnostautuneet. Kerron teille kohta stipendien saajat. Pyydän, että taputukset tulevat vasta lopuksi, kun kaikki nimet on kerrottu. Luokanvalvojat antavat stipendit sammalla kun he antavat todistukset.


 7. luokan stipendi (20€)
7A Anni Hyvärinen
7B Maria Välke
7C Touko Saarnio
7D Alma Thaqi
7E Mikael Bauer
7F Tuuli Luotamo
7H Anni Brotherus


8. luokan stipendi (30€)
8A Natalie Pekonen
8B Lilja Nurkka
8C Katja Äyhynmäki
8D Aatu Rantaharju
8E Markus Pyykönen
8F Mery Lempinen
8J Ira Ahlstedt

Lastenpäivä säätiö stipendi (100€)
9B Miko Juvonen
9C Ariana Krasniqi
9E Hannes Hyytiäinen

Leijonien stipendi (60€)
9A Sindi Porenne
9B Nelli Verho
9C Laura Höyhtyä
9D Meemi Saarela
9E Silja Suomela
9F Daniel Lindner
9G Fanny Väisänen
8-9J Benita Esmaili JOPO

Renlundin säätiö stipendi (30€)
9F Antti Chen

Tsemppistipendi (30€)
9D Iiro Kärki
9F Nella Koskinen

Liikuntastipendi (30€)
9E Taru Hämäläinen
9E Hannes Hyytiäinen

Musiikkistipendi (30€)
8-9I Mariam Njie JOPO

Kuvataidestipendi (30€)
9B Rietu Janhunen

Ilmaisustipendi (30€)
9BNisa Khan

Kirjoittajastipendi (30€)
9B Kati Rintala

Luonnontiedestipendi (30€)
9F Pinja Konttinen

Tukioppilasstipendi (30€)
9B Anita Koskinen

Taloustietokilpailun paras (40€)
9C Laura Höyhtyä

Hymytyttö
9C Laura Hirvipuro
Hymypoika

9D Bashkim Grepi


Onnittelut kaikille stipendien saajille – nyt saa taputtaa.

Haluan lopuksi kiittää kaikkia koulun oppilaita ja koulun aikuisia kuluneesta lukuvuodesta. Hyvää kesäloman odotusta teille. Juhla jatkuu tämän jälkeen.


Teksti: Pertti Tossavainen
Kuvat: Tehtiksen valokuvakerhohon oppilaatEi kommentteja:

Lähetä kommentti