Tervetuloa Tehtaanpuiston yläasteen omaan blogiin! Täällä seuraillaan koulumme arkea ja vähän juhlaakin Itä-Helsingissä, Vuosaaressa.


maanantai 27. kesäkuuta 2016

Aktiiviset Tehtisen oppilaat hankkivat itselleen kesäduunin

Tehtaanpuiston yläasteen koulun ja henkilöstövuokraus MotiMate Oy -niminen yhtiön (www.motimate.fi) yhteistyön tuloksena kymmenen nuorta sai kesätyön. MotiMate Oy halusi tukea nuorten pääsyä työelämään ja samalla luoda kiinnostavan käsityksen kaupan alasta, mikä tarjoaa hyvät mahdollisuudet kehittyä ja kasvaa työntekijänä.

Yritys sopi Tehtiksen opinto-ohjaaja Heidi Falckin kanssa, että vaatemyyjän työstä kiinnostuneet nuoret jättävät sille työhakemukset sähköisesti. MotiMate Oy haastatteli jokaisen hakijan puhelimessa, jossa mitattiin rohkeutta ja reippautta käydä keskustelua tuntemattoman kanssa. Myyjän työssä tavataan joka päivä uusia ihmisiä, joten työ vaatii asiakaspalvelu- ja esiintymistaitoja.

Kaikki hakijat olivat erittäin motivoituneita ja heidän toiveensa päästä kesäksi töihin välittyi aidosti. Yhteensä 10 nuorta sai kesätyön vaatemyymälöissä: mm. Stadiumissa, Glitterissa ja Modassa.

Ennen varsinaista työtä nuorille työntekijöille haluttiin antaa mahdollisemman hyvät työkalut vaatemyyjän työhön. Heille pidettiin perehdytyspäivä Tehtiksessä kesäkuussa hieman ennen juhannusta. Perehdytyksessä käytiin läpi työelämän pelisäännöt mm. kaupan alan työehtosopimus sekä vaatemyyjän työnkuva.Nuoret haluavat saada kesätyötä ja on toivottavaa että jatkossakin suomalaiset yritykset oivaltavat miten tärkeää on antaa nuorille mahdollisuus näyttää oma osaamisena. Yritykset ovat antaneet positiivista palautetta jokaisesta vuosaarelaisesta nuoresta, joka on saanut kesätyön MotiMate Oy:n välittämänä. Hyvä nuoret – nuorissa on tulevaisuus.

Tehtaanpuiston yläasteen koulu on tyytyväisen kevään hankkeesta ja on jatkossakin valmis tekemään työelämäyhteistyötä, jotta nuoret saavat työelämän vaatimia tietoja ja taitoja tulevaisuutta varten.

Pertti Tossavainen
rehtori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti