Tervetuloa Tehtaanpuiston yläasteen omaan blogiin! Täällä seuraillaan koulumme arkea ja vähän juhlaakin Itä-Helsingissä, Vuosaaressa.


keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Hissan tunnilla tapahtuu
Kirjoitamme tätä pulpetilla istuen, muistellen menneitä aikoja, historiaa. Historia on mielenkiintoista ja kiehtovaa. Eveliinan historian tunnit ovat kaikki eri luokissa, mikä on jokseenkin ärsyttävää (koulussa ei ole omaa historian luokkaa). Nyt olemme luokassa 223 ja opettaja kertoo raskaiden rauhanehtojen täyttämisestä jatkosodan jälkeen. Opettaja kirjoittaa siitä taululle, koska ei voi käyttää dokumenttikameraa, koska me olemme koneella ja kirjoitamme tätä tekstiä.


 Luokassa kuuluu puhetta, mutta se ei häiritse meitä, opettajaa ehkä. Yleensä on kiva, kun luokassa puhutaan, koska hiljaisuus on tylsää ja rupeaa väsyttämään. Opettaja piirtää ja kertoo hotelli Tornista, jonka katolla on mies, jolla on kiikarit kädessä. Hän kuuluu "valvontakomissioon", jonka tehtävänä oli valvoa jatkosodan jälkeen, että Suomi alkaa toteuttaa rauhanehtoja. Valvontakomissio asui Hotelli Tornissa, joka sijaitsee edelleen Helsingin keskustassa Yrjönkadulla.  


Oppilaat kyselevät opettajalta kysymyksiä, ja opettaja vastailee. Oppilaat kirjottaa vihkoonsa sen, mitä opettaja kirjotti taululle. Kun tulee koe, on hyvä olla kaikki muistiinpanot tallessa vihossa. Luokassa on pari kympin oppilasta, jotka tekevät kaiken täydellisesti.

Teksti ja kuvat:
Wilma, Sanni ja Amanda 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti