Tervetuloa Tehtaanpuiston yläasteen omaan blogiin! Täällä seuraillaan koulumme arkea ja vähän juhlaakin Itä-Helsingissä, Vuosaaressa.


tiistai 20. joulukuuta 2016

Rehtorin joulujuhlapuhe 21.12.2016

Arvoisat oppilaat, kutsuvieraat, opettajat ja muu henkilökunta,

Muutos tarkoittaa jonkin asian edistymistä, jonka seurauksena asia muuttuu toisenlaiseksi kuin mitä se oli alunperin. Muutos sanana merkitsee meille jokaiselle hieman eri asiaa. Osa toivoo muutosta ja osa taas suorastaan pelkää sitä. Muutos voi olla siis haluttu tai ei-toivottu olotila. Maailmassa tapahtuu jonkinlaista muutosta koko ajan – tätä emme voi estää. Sen sijaan voimme itse määritellä miten suhtaudumme muutokseen.

Kuluvana syyslukukautena on tapahtunut paljon – moni asia on muuttunut vuosi sitten pidetystä joulujuhlasta. Opetus alkoi elokuussa uudessa paikassa väistötiloissa hiekkakentällä Puniksen vieressä.  Aluksi opetustaloissa oli monenlaisia puutteita – nyt suurin osa puutteista on saatu laitettua kuntoon. Jäljellä olevat puutteet korjataan ensi vuoden alussa. Oppilailta ja opettajilta saamani palautteen mukaan luokkahuoneissa on hyvä oppia ja opettaa – hyvä näin.

Koulumme suurin voimavara eivät ole rakennukset ja luokkahuoneet vaan ihmiset – mukavat oppilaat ja ammattitaitoiset opettajat. He ovat luovineet muutoksen erilaisissa aalloissa tämän syksyn ajan erinomaisesti. Tämä osoittaa sen, että koulumme oppilaiden ja aikuisten asenne on kohdallaan. Heillä on siis halua löytää asioihin ratkaisut.

Syksyn aikana on selvinnyt uuden koulumme, Puistopolun peruskoulun, painotettu opetus: taideilmaisu ja liikunta. Molemmat painotukset alkavat 3. luokalla ja niitä on mahdollisuus opiskella aina 9. luokan loppuun asti. Samoin on selvinnyt mitä kieliä uudessa koulussamme on mahdollisuus opiskella, mm. kiinaa, espanjaa ja venäjää. Tämä ei ole ollut mahdollista aikaisemmin.

Ensi vuoden alussa oppilaille järjestetään ideakilpailu. Heiltä kysytään ehdotuksia koulun logosta sekä millä nimillä tulemme kutsumaan uuden koulumme eri toimipisteitä. Lisäksi oppilaat pääsevät kertomaan toivomuksensa mitä teemoja, ilmiöitä on ensi lukuvuonna Puistopolun peruskoulun opetuksessa. Me kaikki teemme siis muutosta yhdessä.

Työläs syyslukukausi on nyt aivan lopullaan. Jotakin pysyvää on siis muuttuvassa maailmassa: syyslukukausi päättyy joulujuhlaan ja sen jälkeen alkaa joululoma. Kaikki me, niin oppilaat, opettajat, muu henkilökunta ja kutsuvieraat, olemme varmasti ansainneet joululoman. Haluan toivottaa kaikille teistä oikein hyvää joulun ja uuden vuoden odotusta.


Pertti Tossavainen
rehtori

Teksti ja kuvat Pertti TossavainenEi kommentteja:

Lähetä kommentti