Tervetuloa Tehtaanpuiston yläasteen omaan blogiin! Täällä seuraillaan koulumme arkea ja vähän juhlaakin Itä-Helsingissä, Vuosaaressa.


tiistai 20. joulukuuta 2016

Itsenäisyyspäivän juhlapuhe

TERVETULOA TEHTAANPUISTON YLÄASTEEN ITSENÄISYYSPÄIVÄN TANSSIAISIIN!

Erityisesti haluan toivottaa tervetulleeksi Vuosaaren ala-asteen ja Mustakiven ala-asteen 6. luokkalaiset ja heidän opettajansa. LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

Suomi täyttää ensi viikon tiistaina 99 vuotta. Viikon alussa huomasin, että tänä vuonna Tasavallan presidentin Linnan juhlien teemana ovat Suomen vahvuudet.  Tällaisia ns. virallisia vahvuuksia presidentinkanslian tiedotteen mukaan ovat rehellisyys, innovatiivisuus, vakaus, lukutaito, koulumenestys ja tyttöjen mahdollisuudet.

Halusin kuitenkin tietää mitkä ovat ns. kansan syvien rivien mielestä Suomen vahvuuksia. Senpä vuoksi kysyin apua Tehtiksen 8-luokkalaisilta (8B ja 8F).

 Nuorten mielestä tällaisia Suomen vahvuuksia ovat esimerkiksi: rauhallisuus ja turvallisuus, sisukkuus, urheus, tasa-arvoisuus, uskonnonvapaus, luonnon puhtaus, ei liian tiheästi asuttu maa, koulutus on ilmaista ja on hyvät opettajat, luotettava virkavalta, hyvä terveydenhuolto, yhteiskunta tukee erilaisissa elämänvaiheissa. Lisäksi vahvuutena pidettiin suomalaisten kylmyyden sietoa, kahvinjuontia ja saunomista. Jääkiekkokin mainittiin.

Tässäkin salissa tänään on paljon vahvuuksia, pitää vain uskaltaa rohkeasti tuoda esille vahvuudet ja käyttää niitä. Tulevaisuuden koulun tehtävä on entistä enemmän rohkaista tähän.

Ensi vuosi 2017 on todellinen juhlavuosi. Tärkeimpänä Suomi täyttää pyöreät 100 vuotta, meidän tanssiaisia vietetään kymmenettä kertaa ja ensi vuonna opiskelemme ja työskentelemme uudessa Puistopolun peruskoulussa. Vuodesta on tulossa siis kaikin tavoin todella merkittävä.

Mutta ensiksi on tämän vuoden juhlien aika. entistä jääkiekkoilijaa mukaellen ”NYT JUHLITAAN”!


Jari Sipilä
apulaisrehtori


Teksti Jari Sipilä, kuvat Pertti Tossavainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti