Tervetuloa Tehtaanpuiston yläasteen omaan blogiin! Täällä seuraillaan koulumme arkea ja vähän juhlaakin Itä-Helsingissä, Vuosaaressa.


torstai 17. joulukuuta 2015

Rehtorin joulujuhlapuhe 18.12.2015

Arvoisat oppilaat, opettajat, henkilökunnan edustajat ja kutsuvieraat,

Pitkä syyslukukausi on takana ja tänään on syyslukukauden toiseksi viimeinen koulupäivä. Koulun lukuvuosi on käännekohdassa: takana on syksy ja edessä on kevät.  Te olette suorittaneet puolet kouluvuosiurakasta.

Kuluva syksy on ollut raskas niin maailmalla, Vuosaaressa kuin Tehtiksessä. Lähi-idässä ja Pariisissa on tapahtunut ikäviä terrori-iskuja. Moni viaton henkilö on kuollut. Maahanmuuttovastaisuus on lisääntynyt Euroopassa, myös Suomessa. Mikäli annamme pelolle, epäluulolle ja rasismille sijaa, ovat terroristit saavuttaneet tarkoituksena. Heidän päämääränsä on lisätä epäjärjestystä, pelkoa ja vihaa. John Lennonin klassikkokappale Imagine, jonka Tehtiksen opettajakuoro äsken ansiokkaasti tulkitsi, luo uskoa paremmasta tulevaisuudesta. Hyvä voittaa lopulta aina pahan. Tämä viisaus tuo hieman lohtua. Tärkeää on, että me emme menetä toivoa ja uskoa paremmasta huomisesta. Meillä on hyvä olla unelmia.

Opetusvirasto aloitti syksyllä kouluverkon tarkastelun Vuosaaressa. Vuosaaren kouluja yhdistetään. Elokuusta 2017 alkaen Vuosaaressa on mitä ilmeisemmin enää neljä koulua. Meidän koulu – Tehtis- yhdistettäneen Mustakiven ala-asteen ja Vuosaaren ala-asteen kanssa. Kolmesta hyvästä koulusta tulee siis yksi hyvä koulu. Kouluverkkotarkastelussa on mietitty myös painotetun opetuksen tulevaisuutta. Tämä asia on herättänyt suuria tunteita – tästä asiasta päätetään syksyllä 2016. Haluan todeta ääneen koulun oppilaiden, huoltajien ja opettajien selkeän toiveen: ilmaisu-kuvataiteen sekä liikunnan painotettu opetus halutaan jatkossakin pitää meidän koulussa.

Joulun teemaan liittyvät ystävät, kaverit ja yhdessäolo. Ihminen kaipaa muiden ihmisten hyvää seuraa. Tehtiksen oppilaskunta suunnitteli ja toteutti opettajien avustamana kaveriviikon lokakuussa. Oppilaat tutustuivat uusiin kavereihin erilaisten leikkien ym. avulla ja saivat sekä antoivat hyvää mieltä. Eilen oli koulussa oppilaiden suunnittelema toiminta- ja leikkipäivä – tämäkin päivä onnistui hyvin. Suurkiitos tästä kaikille oppilaille ja opettajille.

Te arvoisat oppilaat ja opettajat olette tehneet paljon töitä kuluneen syyslukukauden aikana. Suurkiitos teille tästä – te olette ansainneet joululoman. Nauttikaa siitä, viettäkää mukava ja rauhaisa joulu teille tärkeiden ihmisten kanssa. Antakaa ja saakaa hyvää mieltä. Oikein hyvää joululoman odotusta teille kaikille. Olkoon voima kansanne!

Ja seuraavaksi esiintyy Tehtiksen perinteikäs maikkojen kuoro. Kuoro esittää John Lennonin klassikon Imagine.

T.Pertti, reksi


Teksti ja kuvat: Pertti Tossavainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti