Tervetuloa Tehtaanpuiston yläasteen omaan blogiin! Täällä seuraillaan koulumme arkea ja vähän juhlaakin Itä-Helsingissä, Vuosaaressa.


keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Vuosaaressa puhaltavat muutoksen tuulet - Vuosaaren palveluverkko

Vuosaaressa tapahtuu lähitulevaisuudessa muutoksia kouluverkossa - kouluja tullaan  yhdistämään.
Ohessa on Opetusviraston tiedote asiasta. Tiedote löytyy luonnollisesti myös koulun Wilmasta. Monet vuosaarelaiset ja vanhat Tehtiksen oppilaat tai oppilaiden huoltajat eivät pääse katsomaan koulun Wilmaa, ja tämän takia julkaisen tiedotteen myös koulun blogissa. Nyt on vaikuttamisen paikka, kätevä tapa vaikuttaa on esim. Kerrokantasi palvelu.

yt.
Pertti Tossavainen
rehtori

tässä Opetusviraston tiedote:

Helsingin opetusvirasto tiedottaa
7.10.2015


Vuosaaren kouluverkosta asukastilaisuus 26. lokakuuta
Vuosaari on yksi niistä kuudesta alueesta, joilla tarkastellaan kouluverkkoa tänä vuonna. Kouluverkon tarkastelun pohjana ovat kaupunginhallituksen päättämät linjaukset.
Elokuussa 2016 peruskouluissa otetaan käyttöön uudet opetussuunnitelmat. Niissä korostuu uudenlainen tapa oppia ja opettaa. Koulujen tiloja käytetään joustavammin ja monipuolisemmin. Uusien opetussuunnitelmien myötä opetettavien aineiden määrät ja valinnaisuudet muuttuvat, mikä vaikuttaa koulujen toimintaan. Kouluverkkotarkastelulla ennakoidaan tulevia muutoksia. Kaikilla alueilla pyritään tarjoamaan laadukkaat ja monipuoliset opetuspalvelut.
Vuosaareen rakennetaan uusia asuntoja ja oppilasmäärä tulee kasvamaan joillain alueilla.  Vastaavasti joillain alueilla oppilasmäärä vähenee. Tehtaanpuiston yläasteen ja Vuosaaren lukion tilat ovat huonossa kunnossa. Lukio tarvitsee omat tilat. Kouluverkkotarkastelussa pyritään luomaan alueelle yhtenäisten peruskoulujen verkosto, joka tarjoaa monipuoliset ja laadukkaat palvelut. Tarkastelussa selvitetään myös mahdollisuutta saada Vuosaaren lukiolle oma rakennus.

Alueen koulujen johtokuntien ja henkilöstön edustajien yhteisen ideariihen pohjalta on laadittu erilaisia esityksiä kouluverkon kehittämiseksi. Näistä kerätään asukkailta palautetta 12. – 22.10.2015 kaupungin Kerrokantasi-palvelun kautta.

Kallahden peruskoulussa, os. Kallvikinniementie 1, Helsinki 98 järjestetään maanantaina 26.10.2015 kello 18-20 avoin asukastilaisuus, jossa kerrotaan tarkastelun taustoista ja esitellään eri vaihtoehdot kouluverkon tarkistamiseksi. Tervetuloa mukaan!

Asukastilaisuuden jälkeen laaditaan yksi esitys Vuosaaren palveluverkon kehittämisestä. Esitystä voi kommentoida Kerrokantasi-palvelussa 2.-17.11.2015.
Tavoitteena on, että esitykset mahdollisista kouluverkon muutoksista tuodaan opetuslautakunnan suomenkielisen jaoston käsittelyyn 15.12.2015. Muutokset tulisivat voimaan 1.8.2017 alkaen. Mahdollisista koulujen yhdistämisistä päättää kaupunginvaltuusto kaupunginhallituksen esityksestä.
 
Lisätietoa kouluverkkotarkastelusta saa opetusviraston verkkosivuilta osoitteesta www.edu.hel.fi/palveluverkko.

Lisätiedot: aluepäällikkö Taina Tervonen, puh. 09 310 83013, taina.tervonen@hel.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti