Tervetuloa Tehtaanpuiston yläasteen omaan blogiin! Täällä seuraillaan koulumme arkea ja vähän juhlaakin Itä-Helsingissä, Vuosaaressa.


perjantai 6. helmikuuta 2015

Makuja Marokosta

Viime tunnilla teimme marokkolaista ruokaa isäni reseptillä. Ruoka syödään leivällä.

Ohjeet ruuan valmistukseen: 
1. Ensin vähän oliiviöljyä kattilaan.
2. Laita lihat kattilaan.
3. Asettele pilkotut sipulit lihojen päälle.
4. Laita mausteita: suolaa ½tl, paprikajauhetta 1tl, pippuria maustemitallinen.
5. Persiljaa hienonnettuna.
6. Vähän inkivääriä pilkottuna pieneksi.
7. Ruskista lihoja.
8. Kun lihoissa on väriä, asettele viipaloidut perunat ja paloiteltut porkkanat lihojen päälle.
9. Laita sekaan vihreitä oliiveja ja pakasteherneitä.
10. Laita vettä aluksi suunnilleen 1½-2dl, ettei ruoka pala pohjaan!
11. Kiehauta ruokaa hetki kutosella ja sen jälkeen laita levy kakkoselle.
12. Anna ruuan kypsyä. Muista aina välillä tarkistaa kasvisten ja veden tilanne.

Leivän ohje:
2½dl vettä tai maitoa
25g hiivaa (½ palaa)
1tl sokeria
½tl suolaa
Noin 6dl sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
2 rkl öljyä
 
 
Amina ja Johanna 9A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti