Tervetuloa Tehtaanpuiston yläasteen omaan blogiin! Täällä seuraillaan koulumme arkea ja vähän juhlaakin Itä-Helsingissä, Vuosaaressa.


perjantai 16. toukokuuta 2014

Suklaataivas - Meidän yrityksemme

Saimme viime syksynä yhteiskuntaopissa tehtäväksi suunnitella oman yrityksen. Tästä piti tehdä Power Point -esitys, joka esitettiin koko luokalle. Me päätimme tehdä suklaakaupan. Aluksi työn suunnitteleminen ei sujunut kovinkaan hyvin, mutta mitä pidemmälle pääsimme, sen paremmaksi yritys kehittyi. Yrityksen suunnitteluvaiheessa jompi kumpi meistä heitti hullun idean tehdä suklaakonvehteja.

Päivää ennen esityksen pitämistä linnoittauduimme koulun jälkeen toisen kotiin valmistamaan konvehdit.

Konvehdit á la Riikka & Emma
Tarvitset:
400 g Fazerin maitosuklaata
valmista suklaakastiketta
strösseleitä
Tarvikkeet:
suklaan haudutustarvikkeet
muovisia jääpalamuotteja

1. Sulatimme suklaan vesihauteessa.
2. Suklaan sulettua levitimme sen sopivasti jäähtyneenä muovimuotteihin.
3. Pakastimme muotissa olevaa suklaata 25-35 min.
4. Koristelimme kukanmuotoiset konvehtimme suklaakastikkeella ja strösseleillä.
5  Koristellut konvehdit säilytimme yön pakastimessa.


Tiistaina 19. marraskuuta menimme yhteiskuntaopin tunnille erittäin hermostuneina, sillä aioimme ilmoittautua vapaaehtoisina esittämään yrityksemme ensimmäisinä, jottei suklainen yllätyksemme olisi mennyt pilalle. Saimme siihen luvan ja aloitimme esityksen. 
     Aluksi kerroimme liikeideastamme ja sen kohdehenkilöistä. Ideanamme oli perustaa pieni  suklaakauppa, nimeltään 'Suklaataivas',  Helsingin keskustaan. Samalla puhuimme myös asiakkaista, joina oli tarkoitus olla catering-palvelut ja kaikenikäiset naiset ja miehet, pääkohderyhmänämme olivat kuitenkin naiset ja nuoret. 
     Tästä siirryimme vähitellen tuotteisiin. Tuotteina meillä oli kaikenlaisia laadukkaita, käsintehtyjä suklaatuotteita mm. konvehteja, suklaalevyjä, kaakaojauheita, erilaisia suklaanmakuisia juomia, kastikkeita ja suklaisia kosmetiikkatuotteita. Näiden kertomisen ohella paljastimme yllätyksemme ja tarjosimme koko luokalle, myös Sipilälle, suklaitamme. Tästä kaikki, Sipilä erityisesti, yllättyivät. 
     Suklaiden jälkeen kerroimme muista yritykseen liittyvistä asioista, kuten tuotteiden hinnoittelusta, mainonnasta ja kilpailuedusta. Tarkoituksenamme oli hinnoitella suklaa hieman halvemmin kuin muut vastaavat yritykset tekevät. Mainontaa oli tarkoitus tehdä lehtien ja netin välityksellä. Lisäksi messumarkkinointi oli suunnitelmissamme. Kilpailuetuinamme olivat tuotteiden hyvä laatu ja niiden monipuolisuus, alhaisempi hintataso, kotiinkuljetuspalvelu ja erilaiset maksuvaihtoehdot. Lopuksi näytimme luokkalaisillemme yhtiön logon ja moton. 
     Työmme sai hieman huomiota oppilailta ja opettajilta. Olimme hyvin iloisia Sipilän kertoessa, että työmme sai hyvän arvostelun. :)

Riikka ja Emma, 9A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti