Tervetuloa Tehtaanpuiston yläasteen omaan blogiin! Täällä seuraillaan koulumme arkea ja vähän juhlaakin Itä-Helsingissä, Vuosaaressa.


perjantai 16. toukokuuta 2014

Köksäkerho kokoontui keskiviikkoisin


Köksäkerho on kokoontunut koko lukuvuoden Paulan luokassa. Siellä on tehty monia eri ruokia ja herkkuja. Tässä niistä kolme suosituinta:
 
Mutakakun sijaan köksäkerhossa on joskus
saatettu tehdä myös synttärikakku.
Mutakakku
Ainekset: 
100g tummaa suklaata
100g margariinia
3 munaa
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
ripaus suolaa
1½ dl vehnäjauhoja
 
1.       Voitele vuoka margariinilla.
2.       Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen .
3.       Sulata suklaa ja margariini pienessä kattilassa liedellä (jäähdytä).
4.       Vatkaa munat, sokeri ja vaniliisokeri vaahdoksi (sähkövatkaimella).
5.       Lisää suklaa-rasvaseos munasokeri vaahtoon (sekoita).
6.       Lisää jauhot ja suola (sekoita).
7.       Kaada seos vuokaan ja paista uunin alatasossa 15-20 minuuttia.
8.       Kakku on valmis, kun reunat ovat kypsät.
 
Pizza
Pohjan ainekset:
1½ dl vettä
20g hiivaa
½tl suolaa
2rkl öljyä
n. 3½dl vehnäjauhoja

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
2. Lisää suola, öljy ja vähitellen vehnäjauhot.
3. Alusta taikina pehmeiksi kiinteiksi palloksi.
4. Jätä se peitettynä hetkeksi lämpimään lepäämään.
5. Kaaviloi taikinasta iso pyöreä levy ja nosta se pellillä olevan leivänpaperin päälle.
6. Annan taikinan kohota peitettynä noin 20 minuuttia ja levitä sen päälle halutut täytteet (esm. kinkku, juusto, jauheliha tai ananas).
7. Paista 250 asteessa noin 15 min.

 
Täytetyt patongit

ainekset: 
2dl vettä
25g hiivaa
1tl sokeria
¾ tl suolaa
3dl vehnäjauhoja
n. 2dl sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
2-3rkl öljyä

1.       Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.
2.       Sekoita joukkoon sokeri, suola, vehnäjauhot ja suurin osa sämpyläjauhoista .
3.    Lisää rasva ja alusta taikina kädellä tai koneella. Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta siten, että siitä muodostuu pehmeä kiinteä pallo.
4.       Annan taikinan kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi.
5.       Vaivaa taikina hyvin ja jaa se kahteen tai kolmeen osaan.
6.       Kaaviloi osat n. 40 cm pituisiksi soikionmuotoisiksi levyiksi.
7.       Käärin levyt rullalle ja pistä ne pellillä olevan leivinpaperin päälle kohoamaan.
8.       Vedä hyvin kohonneisiin patonkeihin vinoja viiltoja terävällä veitsellä.
9.       Paista patongit 225 asteessa uunin keskitasossa n. 15 minuutin ajan.
10.   Jos haluat rapeakuorisia patonkeja, kastele patonkien pinta 2-3 kertaa paistamisen aikana suihkuttamalla niitä vedellä.
11.   Anna patonkien jäähtyä pellillä ilman liinaa.
12.   Täytä patongit haluamillasi täytteillä, esim. kinkulla, kanalla, juustolla tai jollain vihanneksilla. 
 
Ahkerat kerholaiset Miko ja Wilma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti