Tervetuloa Tehtaanpuiston yläasteen omaan blogiin! Täällä seuraillaan koulumme arkea ja vähän juhlaakin Itä-Helsingissä, Vuosaaressa.


torstai 30. toukokuuta 2013


Kalevala-nukketeatteria 8-luokkalaisten voimin SaksassaIlmaisutaitoryhmämme, johon kuului kuusi oppilasta (8A: Ani Nnebedum, Emma Kortekallio, Jerry Salonen, Riikka Rintala ja 8B: Isabel Blum, JonnaHeinonen) ja kaksi opettajaa (Airi Kymäläinen ja Milja Valtonen), teki kieli- ja kulttuurimatkan Saksaan 5.5.- 9.5.2013. Vierailimme Dierdorfin Nelson Mandela koululla, jossa esitimme englanninkielisen Kalevala-näytelmän. Majoitumme perheissä. Tutustuimme myös Frankfurtiin ja Koblenziin.
 
5.5. saavuimme Frankfurtiin aikaisin aamulla ja seikkailimme koko päivän tässä isossa pankkiirikaupungissa. Kaupungissa on kaikenlaisia rakennuksia; pilvenpiirtäjiä ja perinteisempiä rakennuksia sekä kuuluisa goottilaistyylinen katolinen kirkko vanhassa kaupungissa. Keskellä kaupunkia on iso puisto, jossa kirsikkapuut kukkivat siellä ollessamme.
 
 
 

 7.5. vierailimme Koblenzissa, pienessä kaupungissa lähellä Dierdorfia. Ajoimme vaijerivaunulla ylös vuorelle, josta oli hienot maisemat yli kaupungin. Kuvassa on Rein ja Mosel -jokien kohtauspaikka. Koblenzissa pääsimme myös shoppailemaan.

8.5. kiertelimme Dierdorfissa, joka on pieni viehättävä maaseutukaupunki. Kiipesimme kellotorniin katselemaan kaupunkia ylhäältä päin. Pääsimme myös pelaamaan minigolfia. Illalla lähdimme suuntaamaan kohti Helsinkiä. Yövyimme vielä Frankfurtissa, joten saavuimme Helsinkiin 9.5. Matkamme oli onnistunut ja sen aikana saimme nauttia enimmäkseen kauniista aurinkoisesta säästä.
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti