Tervetuloa Tehtaanpuiston yläasteen omaan blogiin! Täällä seuraillaan koulumme arkea ja vähän juhlaakin Itä-Helsingissä, Vuosaaressa.


maanantai 1. lokakuuta 2012

Tehtis on ajan hermolla – Tehtis mukana Suomen urheilun valtakunnallisessa kehittämishankkeessa

Tehtaanpuiston yläasteen koulu on aloittanut 1.8.2012 alkaen Urhea-yhteistyön. Toiminnan taustana on Urheiluakatemioiden valtakunnallinen kehittämisohjelma. Kehittämisohjelmassa ns. kärkihankkeiden joukkoon on nostettu yläkouluyhteistyö, lajiliittojen ja urheiluseurojen kanssa tehtävä yhteistyö. Hankkeessa on mukana 10 koulua pääkaupunkiseudulta. Tehtis on yksi näistä kymmenestä.

Huippu-urheilun muutostyöryhmä käynnisti 1.9.2010 työn uuden toimintakulttuurin löytämiseksi suomalaiseen urheiluun. Ensimmäisessä vaiheessa Urhean tavoitteena on saada pääkaupunkiseudun alueen yläkouluja, seuroja ja lajiliittoja yhteistyöhön ja avuksi nuoren urheilijan polulle kohti aikuisiän huippu-urheilu-uraa ja siviiliuraa.

Tehtaanpuiston yläasteen koulun osalta tämä tarkoittaa sitä, että liikuntaluokkien lukujärjestyksissä on perjantaiaamuisin klo 8.00 - 9.45 mahdollisuus aamuharjoituksiin. Koripallojoukkue Wartti Basket ja jalkapalloseura FC Viikingit sekä Suomen jääkiekkoliitto Ry ovat tällä hetkellä mukana toiminnassa ja tarjoavat ilmaiseksi valmentajat harjoituksiin. Osa harjoituksista hoidetaan mahdollisesti koulun omalla väellä.
Perjantaiaamuisimmat jalkapalloilijat kokoontuvat Kartanon kentälle, koripalloilijat Kanavan uudelle sivukoululle ja jääkiekkoilijat Vuosaaren jäähallille. Muiden lajien osalta oppilaiden harjoitukset tapahtuvat vielä itsenäisesti. Tavoitteena on saada myös muiden lajien seuroja yhteistyöhön tai järjestää yleisvalmennusta.

Aamutreenit ovat alkaneet Tehtisen lahjakkailta urheilijoita erinomaisesti – treeneissä on ollut tekemisen meininki. Liikkaluokkien oppilaiden kannattaa käyttää tämä ainutlaatuinen mahdollisuus – harvassa muussa koulussa on mahdollisuus ilmaisiin aamutreeneihin.

”Hyvä pelaaja tekee muista joukkueen palaajista parempia.” Tämä on mahdollista vain jos urheilija treenaa.
Laittakaa reksille wilma-viestillä vastaus kuka suomalainen nimekäs valmentaja on sanonut, että hyvä pelaaja tekee muista joukkueen pelaajista parempia. Oikein vastanneiden kesken arvotaan hienoja tuotepalkintoja.

Kirjoittanut ja kuvannut Pertti Tossavainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti