Tervetuloa Tehtaanpuiston yläasteen omaan blogiin! Täällä seuraillaan koulumme arkea ja vähän juhlaakin Itä-Helsingissä, Vuosaaressa.


tiistai 30. lokakuuta 2012

Oppilaskuntapäivät Hapessa 27.9.2012

Oppilaskunnan hallituksessa oli monta halukasta lähtijää oppilaskuntapäiville, mutta ainoastaan neljä pääsi mukaan. Arvonnan jälkeen lähtijöiksi valikoituivat Aleksi, Essi, Siiri ja Waltteri.

Matkasimme metrolla Vuosaaresta Kalasatamaan, jossa Nuorisoasiainkeskus Happi sijaitsee.


Hapessa kuulimme, kuinka voimme vaikuttaa koulumme asioihin ja miten voisimme toimintaamme edelleen kehittää. Kirsi Verkka myös kertoi mitä kaikkea nuoret ovat jo saaneet aikaan Helsingissä mm. julkilausumien avulla.

Taustalla näkyy oppilaamme Leevi Leppäjoen viime vuonna suunnittelema RUUTI-oppilaskuntapäivien logo.


Kuulimme myös Nuorten ydinryhmästä ja sen toiminnasta. Essi innostui niin, että asettui vaaleihin ehdokkaaksi J

Aleksi, Essi, Siiri ja Waltteri osallistuivat ”Huippujuttuja lukuvuoteen 2012-13” –työpajaan. He ideoivat Ravintolaviikkoa, joka voisi olla mukava yhteisöllinen tapahtumaviikko koululla.

Parhaat ideat tulivat patja-alueella höpötellessä ja löhöillessä. Ravintolaviikkoideaa lähdettiin kehittelemään eteenpäin ja muitakin tapahtumia pohdiskeltiin. Mietittiin myös, että rento kokoustus- ja ideointipaikka olisi kiva saada myös koululle.


RUUTI- messuilla koulujen hyvistä osallisuus-käytänteistä Tehtis sai monta sydänmerkkiä muiden koulun oppilailta. Koulumme oppilaskunnan järjestämiä tapahtumia kehuttiin. Loppuyhteenvedossa jokaisesta koulusta edustaja kertoi mitä oppi oppilaskuntapäivillä ja mitä uusia ideoita sai omaan kouluun vietäväksi. Moni aikoi toteuttaa omassa koulussaan samanlaisia tapahtumia, kuin mitä meillä Tehtiksessä on J
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti