Tervetuloa Tehtaanpuiston yläasteen omaan blogiin! Täällä seuraillaan koulumme arkea ja vähän juhlaakin Itä-Helsingissä, Vuosaaressa.


maanantai 1. toukokuuta 2017

Tehtiksen vanha oppilas oli voittamassa hopeaa jääkiekon alle 18-vuotiaiden loppuottelussa.

Tehtaanpuiston yläasteen koulun entinen oppilas Linus Nyman sai hopeamitalin jääkiekon alle 18-vuotiaiden lopputurnauksessa. Yhdysvallat oli finaalissa niukasti parempi. Linus kävi perjantaina 28.4. vanhalla koulullaan tervehtimässä opettajia sekä näyttämässä hopeamitaliaan.
Linus Nyman on Jokereitten kasvatti ja hän kävi kolme vuotta Tehtiksen perinteistä liikuntaluokkaa. Linus osallistui aktiivisesti Urheiluakatemian ja koulun yhdessä järjestämiin aamuharjoituksiin. Urheiluakatemian kanssa tehtävän yhteistyön ideana on varmistaa, että nuoret oppilasurheilijat voivat yhdistää koulunkäynnin ja tavoitteellisen urheilun.


Linus sai toissa keväänä peruskoulun päättötodistuksen.
Hän pelasi kuluneen kauden Kanadassa Kingston Frontenacs -nimisessä juniorijoukkueessa. Ykköskentän vasen laituri nakutteli runkosarjan 68 pelissä 26 maalia ja 24 syöttöä. Playoff -pelejä kertyi 11 tehoin 7 + 4. Linuksen omin sanoin ”oli ylä- ja alamäkeä, mutta pääsääntöisesti kausi Kanadassa meni hyvin”.  Hän kertoo, että kesti pari kuukautta, ennen kuin hän oppi englannin kielen hyvin. Linus lähti saman tien MM-turnaukseen, kun pelit Kanadassa päättyivät play offien 2. kierroksella. Matka Kanadasta Eurooppaan kesti lähes vuorokauden.
Nuoret leijonat saalistivat kisoissa MM-hopeaa. Linus kertoi, että ”omasta mielestään hän olisi voinut pelata kisat paremmin, mutta takana oli pitkä kausi”. Linus pelasi MM-kisat ykköskentässä laiturina ja hänen tehonsa olivat kuudessa pelissä 3 maalia ja 2 syöttöä.

Ensi kesänä Linuksella on edessä NHL:n varaustilaisuus. Koulun väki toivottaa Linukselle menestystä ja onnea hänen urheilijanpolullaan. Linus lupasi tulla myös jatkossa moikkaamaan vanhoja opettajiaan.
Kuvassa hopeamitalisti sekä hänen entiset liikunnanopettajansa Tommi Salomaa ja Taina Ahola. Taina oli myös Linuksen luokanvalvoja.
Teksti ja kuvat: Pertti Tossavainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti