Tervetuloa Tehtaanpuiston yläasteen omaan blogiin! Täällä seuraillaan koulumme arkea ja vähän juhlaakin Itä-Helsingissä, Vuosaaressa.


tiistai 16. toukokuuta 2017



 








Saksan ryhmät kokkasivat
Kevään kunniaksi saksan opiskelijat tulivat kotitalouteen valmistamaan sveitsiläistä ruokaa. Valmistimme juustofondueta, suklaa- ja porkkana kakkua. Hyvää oli J! Tässä liitteenä juustofonduen ohje.

En guete!


Juustofondue250 g gruyèrejuustoa 200 g punaleimaista emmentaljuustoraastetta 1 valkosipulinkynsi 3 dl omenamehua 1 rkl maissitärkkelysjauhoja 2 rkl sitruunamehua ripaus rouhittua mustapippuria ripaus muskottipähkinää



1. Raasta juustot hienoksi raasteeksi. Kuori valkosipulinkynsi, halkaise ja hiero niillä padan tai kattilan sisäpuoli kauttaaltaan.

2. Kuumenna omenamehu kiehumispisteeseen ja lisää joukkoon juustoraastetta pienissä erissä. Sekoita puukauhalla, kunnes juusto on täysin sulanut. Lisää seuraava juustoerä vasta, kun seos on tasaista.

3. Sekoita maissitärkkelysjauhot sitruunamehuun ja valuta seos sulaneeseen juustomassaan samalla sekoittaen. Tämä estää juuston rasvan erottumasta niin helposti.

4. Mausta seos pippurilla ja muskottipähkinällä. Pidä juustomassa lämpimänä ruokailun.

5. Tarjoile leipäkuutioiden, porkkanan, sellerin, kukka- tai parsakaalin kera.


Opettaja: Paula Schildt-Pohjalainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti