Tervetuloa Tehtaanpuiston yläasteen omaan blogiin! Täällä seuraillaan koulumme arkea ja vähän juhlaakin Itä-Helsingissä, Vuosaaressa.


tiistai 19. huhtikuuta 2016

Tehtiksen oppilaat katsoivat Valkoinen raivo elokuvan Vuosalissa 18.4.2016

Valkoinen raivo elokuva näytettiin maanantaina 18.4.2016 Tehtaanpuiston yläasteen koulun oppilaille Vuotalon Vuosalissa. Oppilaat olivat valmistauteet elokuvan katsomiseen etukäteispohdinnan avulla luokanvalvojan avustamina. Elokuvan teeman käsittelyä jatketaan myöhemmin koulussa.

Valkoinen raivo elokuva on kuvattu viime vuonna osin Tehtaanpuiston ya:n tiloissa ja elokuvassa oli lähes parikymmentä koulun oppilasta näyttelijöinä ja avustajina.  Elokuvassa esiintyneet koulun vanhan oppilaat oli kutsuttu kutsuvieraiksi elokuvan näytökseen.

Elokuva kertoo Lauri nimisestä henkilöstä, joka joutui vakavan koulukiusaamisen uhriksi. Elokuva kertoo miten Lauri suunnitteli ja valmistautui tekemään massamurhia. Lauri haki ja sai apua eikä hän itse sortunut väkivallan käyttöön. Laurin tarina on totta, ei fiktiota. Lauri on tätä nykyä arvostettu tutkija, joka on perehtynyt väkivaltaiseen käytökseen ja aggressioon.

Ohjaaja Arto Halonen sekä äänisuunnittelija ja säveltäjä Kirka Sainio olivat myös paikalle Vuosalissa. He vastasivat oppilaitten esittämiin kysymyksiin elokuvan jälkeen. Ohjaaja Arto Halonen korosti, että ihminen selviytyy ja pääsee yli kiusaamisesta, kun hän saa apua. Lauri on tästä elävä esimerkki.
Teksti ja kuvat Pertti Tossavainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti