7. luokkalaiset tekivät kotitalouden tunneilla Runebergintorttuja.
Ainekset:
100g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3/4 tl leivinjauhetta
½ tl kardemummaa
1 dl korppujauhoja
1 dl mantelijauhoja
½ dl kermaa
koristeeksi:
vadelmahilloa ja sokerikuorrutetta ( 1 dl tomusokeria + 2 tl vettä)
vadelmahilloa ja sokerikuorrutetta ( 1 dl tomusokeria + 2 tl vettä)
Ohjeet:
1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, lisää muna.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan. Lisää myös kerma.
3. Annostele taikina muffinivuokiin.
4. Paista 200 asteessa 10-12 min.
5. Tee sokerikuorrute tomusokerista ja vedestä.
6. Koristele vadelmahillolla ja kuorrutteella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti