Tervetuloa Tehtaanpuiston yläasteen omaan blogiin! Täällä seuraillaan koulumme arkea ja vähän juhlaakin Itä-Helsingissä, Vuosaaressa.


tiistai 24. marraskuuta 2015

Valkoinen raivo elokuva kuvattiin osittain Tehtaanpuiston yläasteen koulussa

Valkoinen raivo -nimisellä elokuvalla oli eilen kutsuvieraille suunnattu ensi-ilta. Elokuva kuvattiin osin Tehtiksessä tämän vuoden alkupuolella. Elokuvassa esiintyi parikymmentä koulun oppilasta avustajina. Elokuvan tekijät olivat vaikuttuneita siitä,  miten hyvin oppilaat eläytyivät rooleihinsa ja miten suurella sydämellä he tekivät oman osansa. Nuorissa näkyi aitous isolla A-kirjaimella.
Valkoinen raivo -elokuva pureutuu suomalaista yhteiskuntaamme kohahduttaneisiin aiheisiin, kuten koulukiusaamiseen, joukkosurmiin, avunsaannin vaikeuteen - aiheisiin jotka puhuttelevat monia ja joista tuleekin puhua. Elokuva on kertomus kiusatusta Laurista, joka suunnitteli ja valmistui tekemään massamurhia. Lauri haki kuitenkin apua ja voitti joukkomurhaajan mielen.

Elokuvan on ohjannut Arto Halonen. Uusimmassa Suomen kuvalehdessä 47/2015 oli sivuilla 30 - 35 mielenkiintoinen artikkeli Laurin tarinasta, elokuvasta ja kiusaamisesta. Suosittelen kaikkia lukemaan lehtijutun.t.

Pertti Tossavainen
reksi


teksti: Pertti Tossavainen
kuvat: Art Films Production OyEi kommentteja:

Lähetä kommentti