Tervetuloa Tehtaanpuiston yläasteen omaan blogiin! Täällä seuraillaan koulumme arkea ja vähän juhlaakin Itä-Helsingissä, Vuosaaressa.


maanantai 16. marraskuuta 2015

Hiljainen hetki Pariisin terrori-iskun uhrien muistolle Tehtaanpuiston ya:lla ja Vuosaaren lukiossa 16.11.2015

Arvoisat lukion opiskelijat, yläasteen oppilaat sekä koulun aikuiset,


Viime viikonloppuna Pariisissa Ranskan pääkaupungissa tapahtui järkyttävä terrori-isku. Yli sata viatonta ihmistä kuoli. Tätä ennen Beirutissa Libanonin pääkaupungissa oli tapahtunut pommi-isku ja Siinain niemimaalla Egyptin alueella venäläinen matkustajakone tippui alas ilmeisesti pommin takia. Paljon ikäviä asioita on tapahtunut.
 
Hyvä voittaa lopulta aina pahan. Tämä viisaus tuo hieman lohtua. Tärkeää on, että me emme menetä toivoa ja uskoa paremmasta huomisesta. Mikäli annamme pelolle, epäluulolle ja rasismille sijaa, ovat terroristit saavuttaneet tarkoituksena. Heidän päämääränsä on lisätä epäjärjestystä, pelkoa ja vihaa.Euroopan Unioni eli EU on julistanut hiljaisen hetken Pariisin terrori-iskussa kuolleiden henkilöiden muistolle. EU:n johtajat vakuuttavat, että kaikki valtiot tekevät yhteistyötä, jotta ääriliikkeet, terrorismi ja viha saadaan torjuttua. Koko EU:n alueella hiljennytään ja vietetään minuutin hiljainen hetki samaan aikaan.

Pyydän kaikkia nousemaan ylös seisomaan. Hiljainen hetki alkaa nyt.

Hiljainen hetki päättyy nyt. Voitte istua.


Hyvää koulupäivän jatkoa kaikille


t.


Pertti Tossavainen
rehtori, ya

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti