Tervetuloa Tehtaanpuiston yläasteen omaan blogiin! Täällä seuraillaan koulumme arkea ja vähän juhlaakin Itä-Helsingissä, Vuosaaressa.


sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Syksy tulee Tehtikseen

Syyskuu on lopullaan ja syksy on tullut myös Helsinkiin: ilmat ovat viilentyneet, puiden lehdet ovat kellastuneet ja kouluakin on käyty jo kuusi viikkoa.

Syyslukukausi on alkanut Tehtiksessä totuttuun tapaan.  Uudet oppilaat ovat tutustuneet kouluun ja opettajiin. Luokanvalvojat ja tukioppilaat ovat neuvoneet ja auttaneet uusia 7. luokan oppilaita. Seiskat ovat oppineet nopeasti missä mikäkin luokka on ja miten koulussa toimitaan. Koulurakennuksessa on päivittäin lähes 1000 ihmistä – määrä koostuu yläasteen ja lukion oppilaista ja opiskelijoista sekä koulun aikuisista. Lukumäärä on melkoinen ja tämän takia sovittujen aikataulujen noudattaminen on tosi tärkeää.
Olemme syöneet kouluravintolassa kertakäyttöastioissa ja ruoka on tuotu lämmitettynä Palmian keskuskeittiöstä kuuden viikon ajan. Poikkeavat ruokailujärjestelyt ovat sujuneet hyvin – tästä suuri kiitos kaikille. Onneksi keittiön remontti on nyt valmistunut ja pääsemme syömään taas normaalilla tavalla.

Yläasteen oppilaat ovat valmistelleet ensimmäisten kouluviikkojen aikana Vuotalofestin ohjelmaa. Vuotalofest on lauantaina 28.9. – Vuotalossa toimivat toimijat - onpa monimutkaisesti sanottu- järjestävät taide- ja kulttuuripainotteista ohjelmaa vuosaarelaisille lauantaina klo 10.00 – 15.00 välisenä aikana. Toimijoita ovat Vuosaaren kirjasto, Kulttuurikeskus, Vuosaaren lukio, Tehtaanpuiston yläasteen koulu, kahvila Pokkari ja suomenkielinen työväenopisto. Olen jo etukäteen tosi ylpeä yläasteen oppilaitten panoksesta päivän toteutuksessa. Ilmaisu – ja kuvatiedeluokkien oppilaiden osuus valmistelutyössä on ollut merkittävä.
Urhean aamutreenit ovat alkaneet Tehtiksen liikuntaluokkien oppilailla syyskuun ensimmäisellä viikolla. Oppilaitten lukujärjestys on tänä lukuvuonna suunniteltu niin, että myös muilla kuin liikuntaluokan oppilailla on mahdollisuus osallistua aamuharjoituksiin keskiviikkoisin klo 8.00 – 9.30. Treeneihin osallistuu myös oppilaita seitsemästä muusta koulusta – valtaosa urheilijoista on toki oman koulun oppilaita. Aamuharjoituslajit ovat koripallo, jalkapallo, jääkiekko ja yleisvalmennus. Voimistelun osalta neuvottelut ovat vielä kesken.

Koulussa on aloittanut myös seitsemän uutta opettajaa: Leena Simola (kielet), Katja Merontausta (kielet), Milla Majaniemi (kielet), Maija Nukari (tekstiilityö), Jonna Nirkko (erityisopettaja), Ilona Savolainen (erityisopettaja) ja Karl Colerus (erityisopettaja). He ovat aloittaneet opetustyönsä mainiosti ja kollegat ovat auttaneet heitä. Urheilutermein joukkueeseen on tullut uusia pelaajia ja he ovat oppineet hyvin joukkueen pelikirjan vanhojen pelaajien avustamana.

 
Haluan toivottaa kaikille hyvää syksyn alkua!

T. Pertti, reksi


Tekstin kirjoitti Pertti ja kuvat on ottanut Pertti T. ja Leena R.

 
 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti