Tervetuloa Tehtaanpuiston yläasteen omaan blogiin! Täällä seuraillaan koulumme arkea ja vähän juhlaakin Itä-Helsingissä, Vuosaaressa.


tiistai 9. huhtikuuta 2013


Lumet sulavat vauhdilla ja kesäloman alku lähenee


Koulua ei ole enää paljoa jäljellä. Suunnittelen parhaillaan seuraavaa lukuvuotta. Ajatukseni ovat siis jo elokuussa vaikka kesäloma on vielä viettämättä.

Uudet 7. luokan oppilaat ovat tiedossa. Heidän nimensä ovat koulun ulko-ovessa ja heille on lähetetty kirje koulupaikasta. Liikuntalinjalle sekä ilmaisu- ja kuvataidelinjalle on valittu kummallekin 32 sovelluskokeessa parhaiten menestynyttä nuorta. Hakijoiden taso oli tänä keväänä kova – moni osaava ja lahjakas nuori ei valitettavasti päässyt Tehtikseen. Ns. yleislinjalle valittiin 44 nuorta: valintaperusteena oli koulumatkan lyhyys, kielivalikoima (eli ns. harvinainen a-kieli) sekä toissijainen sisaruusperuste (eli tämä tarkoittaa sitä, että hakijalla oli veli tai sisko jollakin Tehtiksen yleisluokalla).

Onnittelut kaikille valituille – nähdään maanantaina 13.5.2013 klo 14.00 tutustumistilaisuudessa. Tällöin julkistetaan luokkajaot.

Kuluvaa lukuvuotta on jäljellä vielä vajaat kaksi kuukautta. Tämä tarkoittaa, että oppilaat ehtivät ottaa vielä hyvän loppukirin. Eli teillä on hyvää aikaa vielä tsempata ja nostaa todistuksen arvosanoja. Erityisesti 9. luokan oppilaiden kannattaa panostaa loppukevään aikana opiskeluun – työn palkintona ovat hyvät numerot peruskoulun päättötodistuksessa :)

Haluan kiittää kaikkia teitä arvoisia oppilaita jo tässä vaiheessa kuluneesta lukuvuodesta. Olen viihtynyt uutena rehtorina koulussa hyvin – iso ansio tästä kuuluu meidän koulun mukaville ja lahjakkaille oppilaille. Olen joutunut välillä keskustelemaan joidenkin oppilaiden kanssa pelisäännöistä eli siitä miten koulussa ollaan. Suurin osa oppilaista on parantanut käytöstään tämän jälkeen – osalle olen joutunut antaman jalkapallotermein keltaisen kortin eli varoituksen, kun käytös ei ole parantunut riittävästi. Onneksi en ole joutunut antamaan kovin montaa keltaista korttia. Peli koulussa eli oppilaiden koulunkäynti on ollut siis pääsääntöisesti asianmukaista ja hyvää.

Arvoisat oppilaat – antakaa loppukevään aikana hyviä syöttöjä ja tehkää maaleja. Eli opiskelkaa ahkerasti ja helpottakaa omien toimienne avulla oppilastoverin oppimista.

Mukavaa kesän odotusta kaikille ja muistakaa osallistua oppilaskunnan hienoon valokuvauskilpailuun.

Terv. 
Pertti, reksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti