Tervetuloa Tehtaanpuiston yläasteen omaan blogiin! Täällä seuraillaan koulumme arkea ja vähän juhlaakin Itä-Helsingissä, Vuosaaressa.


tiistai 22. tammikuuta 2013

Tehtiksen avoimien ovien päivä

Lauantaina 19.1.13 Tehtiksessä vietettiin avoimien ovien päivää. Päivän tarkoituksena oli antaa tuleville seiska luokkalaisille ja heidän vanhemmilleen mahdollisuus tutustua kouluumme. Lisäksi päivän lopuksi heille oli tiedotustilaisuus koulumme auditoriossa.

Koulun oppilaskunnan ja tukaritoiminnan oppilaat toimivat oppaina vierailijoille. Muille oppilaille päivä oli normaalin koulupäivän tapainen. Luokkien ovet olivat auki vierailijoille, jolloin heidän oli mahdollista seurata tunteja.

Tehtis
Kouluumme on mahdollisuus hakea perusopetuksenluokkien lisäksi myös liikuntapainotteiselle ja kuvataide-ilmaisupainotteiselle luokalle. Painotusluokille on pääsykokeet, joissa testataan soveltuvuutta kyseiselle luokalle. Lisäksi samassa rakennuksessa toimii Vuosaaren lukio, joka on monille koulumme oppilaille tuleva jatko-opinto paikka.

Koulussamme on hyvä yhteishenki, jota nostatetaan erilaisilla juhlilla ja tapahtumilla, kuten Taidols- kykykilpailulla, urheilupäivillä ja retkillä. Retkimahdollisuuksia on paljon koulumme hyvän sijainnin ja hyvien kulkuyhteyksien ansiosta. Hyvä sijainti mahdollistaa myös sen, että suuri osa oppilaista kulkee kouluun kauempaakin. Liikunnan kannalta tärkeitä paikkoja on myös runsaasti lähellä esim. Vuosaaren urheilutalo, Kartanon kenttä ja Vuosaaren urheilukenttä. Monet oppilaat tulevatkin kouluumme juuri liikuntapainotuksen takia.
      
Keskustelin muutamien koulumme oppilaiden kanssa siitä miksi he hakivat Tehtikseen ja ovatko he olleet tyytyväisiä valintaansa.

Linda Jusslin 9F, liikuntapainotteinen luokka: Tulin Tehtikseen, koska täällä on liikuntaluokka. Se tukee hyvin mun liikuntaharrastusta ja siellä pääsee kokeilemaan kaikkia uusia erilaisia lajeja. Tästä saa myös hyvät suositukset esim. urheilulukioon. Tehtiksellä on myös hyvä maine ja se on lähellä.

Anniina Mustonen 8B, kuvis-ilmaisu luokka: Hain tähän kouluun, vaikka tämä ei ollutkaan lähikouluni. Halusin erityisesti kuvis-ilmaisu painotteiselle luokalle. Suosittelisin tätä koulua koska tää on hyvä koulu ja täällä on hyvät painotukset.

Tässä vielä kuvia päivän varrelta:Kirjoittanut: Sanni Ahlgren 9F
Kuvannut: Linda Jusslin 9F

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti