Tervetuloa Tehtaanpuiston yläasteen omaan blogiin! Täällä seuraillaan koulumme arkea ja vähän juhlaakin Itä-Helsingissä, Vuosaaressa.


maanantai 17. joulukuuta 2012

Tehtis on mukana suomalaisen huippu-urheilun kehittämistyössä


Tehtaanpuiston yläasteen koulu eli Tehtis on aloittanut elokuussa 2012 Urhea-yhteistyön. Hankkeessa on mukana 10 koulua pääkaupunkiseudulta. Tehtaanpuiston yläasteen koulu on yksi näistä kymmenestä. Tehtis  on ensimmäinen liikuntapainotteinen yläaste Helsingissä ja koko Suomessa. Liikuntapainotteinen opetus alkoi vuonna 1988 eli neljännesvuosisata sitten. Vähän vajaat puolet liikuntaluokkien oppilaista tulee Vuosaaren ulkopuolelta.
Mitä Urhea on?
Urhea on tarkoitettu kansainvälisellä tasolla oleville ja sinne pyrkiville urheilijoille sekä kaikille niille tahoille ja henkilöille, jotka ovat halukkaita auttamaan urheilijoita niin koulutus- kuin urheilu-uran tavoitteissa.
Yläasteikäisen huippu-urheilu-uralle tahtovan nuoren olisi hyvä liikkua viikossa vähän yli 20 tuntia. Verkoston tavoitteena on tukea yläasteikäistä urheilijaa opiskelun ja urheilun tuloksellisessa yhdistämisessä.  Verkostossa ovat urheiluun erikoistunut yläaste, seurat ja lajiliitot. Lisäksi urheilevalle nuorelle tarjotaan urheilua tukevaa liikuntaa ja valmennusta koulupäivän yhteydessä ja tuodaan urheilun tukipalvelun asiantuntijuutta urheilijalle ja hänen lähipiirilleen. Nuorta urheilijaa autetaan hänen polullaan kohti aikuisiän huippu-urheilu-  ja siviiliuraa.
 Verkoston koulut ovat sitoutuneet kehittämään toimintaansa urheilijan polkua monipuolisesti kannustavaksi ja tukevaksi. Tuen saaminen edellyttää myös urheilijalta sitoutumista opintoihin, valmennukseen ja urheilijana kasvamiseen liittyviin sopimuksiin ja sääntöihin.
Miten Urhea-toiminta näkyy Tehtiksessä?
Liikuntaluokkien lukujärjestyksissä on perjantaiaamuisin klo 8.00 - 9.45 mahdollisuus aamuharjoituksiin. Koripallojoukkue Wartti Basket ja jalkapalloseura FC Viikingit sekä Suomen jääkiekkoliitto Ry ovat tällä hetkellä mukana toiminnassa ja tarjoavat ilmaiseksi valmentajat harjoituksiin. Tehtiksen liikunnanopettaja Jill Taegen toimii yleisvalmennusryhmän valmentajana. Jill on saavuttanut omalla urheilu-urallaan mm. Pohjois-Saksan mestaruuden melonnasta. Jill on valittu useamman kerran ratamelonnan Suomen parhaaksi juniorivalmentajaksi.
Jalkapalloilijoiden aamutreenit ovat Kartanon kentällä tai Pallomyllyssä.  Koripalloilijat harjoittelevat Kanavan uudella sivukoululla. Jääkiekkoilijat treenaavat Aimo Mäkisen jäähallissa Vuosaaressa.  Yleisvalmennusryhmän treenit ovat Vuosaaren urheilutalolla.
Psyykkinen valmentaja Paula Solano kävi luennoimassa 23.10. vanhempainillassa aiheesta miten huoltaja voi tukea urheilevaa nuorta.  Keskustelutilaisuus oli suunnattu liikuntaluokkalaisten ja muiden aktiivisesti harjoittelevien oppilaiden huoltajille.
Aamutreenit ovat alkaneet Tehtisen liikkaluokkien oppilailla erinomaisesti – treeneissä on ollut tekemisen meininki. Liikuntaluokkien oppilailla on hieno mahdollisuus kehittyä urheilijoina – harvassa muussa koulussa on mahdollisuus ilmaisiin aamutreeneihin ammattivalmentajien johdolla. Lisätietoja hankkeesta saa rehtori Pertti Tossavaiselta tai apulaisrehtori Jari Sipilältä.


Lisätietoja löytyy Urhean sivulta www.urhea.fi ja Tehtiksen blogista http://www.blogitehtis.blogspot.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti