Tervetuloa Tehtaanpuiston yläasteen omaan blogiin! Täällä seuraillaan koulumme arkea ja vähän juhlaakin Itä-Helsingissä, Vuosaaressa.


perjantai 2. kesäkuuta 2017

Tehtaanpuiston yläasteen historian viimeinen kevätjuhla

Kevätjuhlapuhe perjantaina 2.6.2017

Arvoisat oppilaat, kutsuvieraat, opettajat ja muu henkilökunta,

tervetuloa Tehtaanpuiston yläasteen koulun kevätjuhlaan. Juhla jää historiaan, koska se on yläasteen viimeinen. Tehtaanpuiston yläastetta ei enää ole, kun koulu alkaa kesän jälkeen elokuussa. Koulu jatkaa toimintaansa osana Puistopolun peruskoulua, kun meidän koulumme yhdistetään, Vuosaaren ala-asteen ja Mustakiven ala-asteen kanssa. Tehtis ehti toimia 82 vuotta – tämän ajanjakson aikana Suomi ja maailma on muuttunut paljon. Yksi asia on kuitenkin säilynyt muuttumattomana: kouluvuosi päättyy kesän kynnyksellä.


Olen aina itse henkilökohtaisesti pitänyt toukokuun loppua kaikkein parhaimpana hetkenä vuodesta. Erityisesti vaaleanvihreä väri kuuluu mielestäni kevääseen ja koulun kevätjuhlaan. Koivun lehti puhkeaa hiirenkorvalle ja avautuu pikku hiljaa lehdeksi ja saa vaaleanvihreän värinsä. Tähän hetkeen kannattaa tarttua ja nauttia siitä, sillä vaaleanvihreä hetki kesää vain lyhyen ajan. Koivun lehti muuttuu juhannukseen mennessä tumman vihreäksi, syksyllä keltaiseksi ja tippuu lopulta maahan talven kynnyksellä.
Hetkessä eläminen voi olla vaikeaa. Turhan moni ihminen on tyytymätön nykyhetkeensä. Unelmointi ja unelmien tavoittaminen ovat tärkeitä. Eskapismi eli todellisuudenpako voi kuitenkin pahimmillaan aiheuttaa ihmisissä ahdistusta. Eskapismiin taipuvainen ihminen ei ehkä huomaa vaaleanvihreän hetken erinomaisuutta vaan tavoittelee aina jotakin uutta, nykyhetkeä parempaa. Hänen ajatuksensa ja energiansa karkaavat muualle. Muinaiset esi-isämme sanoivat elämänviisauden ”carpe diem” eli tartu hetkeen tai poimi päivä.

Toivon, että te arvoisat oppilaat poimitte tämän päivän ja painatte sen muistoihinne – teidän vaaleavihreän päivän. Te olette Tehtiksen viimeisessä kevätjuhlassa. Tehtis lakkaa olemassa itsenäisen kouluna, mutta Tehtiksen henki ei katoa tulevassa Puistopolun peruskoulussa. Olkaa hyvä ja katsokaa vierustovereita tässä salissa. Te katsoitte juuri Tehtiksen henkeä: mukavaa oppilastoveria tai opettajaa. Muistakaa nämä teille tärkeät ihmiset ja pitäkää yhteyttä toisiinne senkin jälkeen, kun ette ole enää tässä koulussa. Hyviä ihmissuhteita ei ole koskaan liikaa – niitä kannattaa vaalia ja ylläpitää. Tarttukaa Tehtis-vuosienne hetkeen ja pitäkää yhteyttä Tehtis-kaveriinne.

 Arvoisat läsnäolijat, carpe diem eli nauttikaa tästä hetkestä. Kesäloma alkaa kohta, te olette ansainneet loman. Seuraavaksi opettajat Anna Lötjönen ja Pauliina Kokkinen kertovat teille, ketkä 7. ja 8. luokan oppilaat ovat saaneet stipendin.. Pyydän, että taputatte vasta sen jälkeen, kun kaikkien stipendinsaajien nimet on mainittu.

Stipendinsaajat:

7a Nea Kemppainen
7b Sini Vahtera
7c Eppu Ruotsalainen
7d Janika Hasari
7e Pihla Happonen
7f Joonas Kekkonen

8a Aada-Julia Säynäjakangas
8b Oona Välke
8c Joona Tuusjärvi
8d Kimi Saarenoksa
8e Viivi Sjöberg
8f Lauri Toikka
8h Bhandari Aashish

9. luokan oppilaiden stipendit jaetaan huomenna lauantaina 9. luokkien oppilaiden juhlassa.Pertti Tossavainen
tulevan Puistopolun peruskoulun rehtori
Teksti ja kuvat: Pertti Tossavainen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti