Tervetuloa Tehtaanpuiston yläasteen omaan blogiin! Täällä seuraillaan koulumme arkea ja vähän juhlaakin Itä-Helsingissä, Vuosaaressa.


torstai 14. helmikuuta 2013

Köksäkerho



Köksäkerho starttasi jälleen. Kerhoa pitää nykyisin Paula tiistaisin.
Ensimmäisellä kerralla kerholaiset tekivät jauhelihakastiketta, suklaakeksejä ja cake popseja. Heillä oli todella hauskaa.Tässä kerholaisten päivän reseptit:

Jauhelihakastike penne pastalle:
1 sipuli
300g jauhelihaa
suolaa, pippuria, yrttejä, paprikajauhetta
½-1 tlk tomaattimurskaa
Penne pasta:
1 l vettä
3-4 dl pastaa
1 tl suolaa
öljyä
vettä
1.   Kuori ja hienonna sipuli.
2.   Paahda jauheliha, lisää sipuli. Mausta.
3.   Lisää tomaattimurska ja vesi.
4.   Keitä 10 min. Maista!!
5.   Laita pasta kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Keitä 10 min.


Suklaapikkuleivät:
75 g margariinia
1 dl sokeria
½ tl vaniliinisokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
50 g suklaata ruohittuna
1.   Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmuna.
2.   Sekoita kuivat aineet ja rouhittu suklaa keskenään. Lisää ne margariini-sokeri –seokseen.
3.   Nostele kahdella lusikalla kokkareita pellille. Paista 175 asteessa noin 15 min.


Cake Popsit
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
1 prk tuorejuustoa
1 levy suklaata sulatettuna
strösseleitä
1.   Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuivat aineet joukkoon. Levitä pellille 20 x 30 cm levyksi. Paista 225 asteessa 5 min. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille.
2.   Murskaa kakku kulhoon. Lisää tuorejuusto. Muodosta palloja käsin. Laita tikkuihin.
3.   Pyöräytä sulatetussa suklaassa ja strösseleissä


Kirjoitti Mellu 8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti