Tervetuloa Tehtaanpuiston yläasteen omaan blogiin! Täällä seuraillaan koulumme arkea ja vähän juhlaakin Itä-Helsingissä, Vuosaaressa.


torstai 6. syyskuuta 2012

Dream Academy 29.8.2012

                                                        
                                                              Ke 29.8.2012
Dream Academy-konsertti
Klo 14–15 auditoriossa
Tutustu kiertueen facebook-sivuun:
https://www.facebook.com/dreamacademyfinland
Unelmista totta
”Musiikin kieli on kansainvälistä! Dream Academy – kiertueen aikana muusikot Fredrik Furu ja Jimmy Westerlund kiertävät pääosin suomalaisissa lukioissa ja kouluissa pitämässä ruotsinkielisiä työpajapäiviä biisin kirjoittamisesta, musiikin tuottamisesta ja kansainvälisestä musiikkiteollisuudesta. Kiertueen ovat mahdollistaneet NordPlus ja Svenska nu.” -suosikki.fi
Koulullamme kävi kaksi suomenruotsalaista muusikkoa, Jimmy Westerlund ja Fredrik Furu. Dream Academy-projektiin sai osallistua 30 koulumme 8- ja 9-luokkalaista, ja he tekivät konsertin yhdessä muusikkojen kanssa – vain päivässä!
Oppilaat lähtivät projektiin mukaan, koska homma vaikutti kivalta, se tuntui hyvältä mahdollisuudelta ja kokemukselta, ja koska sai olla pois tunneilta. (:
He sanoittivat kappaletta ja keksivät myös melodiaa, mikä ei ollut helppoa. Aiheena oli unelmat.
Huippumuusikoiden käsissä
Jimmy Westerlund on Hollywoodissa asuva tuottaja, joka on haalinut monia platina- ja kultalevyjä, esimerkiksi bändien Sturm und Drang ja Negative tuottajana. Hän on kirjoittanut laulun, Game On- sanat yhdessä Pitbullin kanssa.
Fredrik Furu on artisti, jonka toinen sooloalbumi Mittemellanland on juuri julkaistu. Hän asuu nykyään Tukholmassa.

Fredrik Furu, miksi lähdit mukaan?
”Se oli oikeestaa mun idea aluks. Mä laulan ruotsiks, ja mua on pyydetty kouluihin ja lukioihin esiintyy. Kuulin sellasesta jutusta svenskanu.fi, ja tää on sellane juttu et tehää biisei oppilaiden kaa, ja me puhutaa englantii, ruotsii, ja suomee. Ja mulle tuli idea Dream Academystä, et te pystytte ja uskallatte uskoo unelmiin.”

Kirjoittajat: Kati Heini ja Camilla Kriikku

Tunnelmia päivästä: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti