Tervetuloa Tehtaanpuiston yläasteen omaan blogiin! Täällä seuraillaan koulumme arkea ja vähän juhlaakin Itä-Helsingissä, Vuosaaressa.


tiistai 13. elokuuta 2013

9A-luokka oli toukokuussa 2013 matkalla Berliinissä. Edellä on muutamia heidän matkapostauksistaan.

Viimeinen päivä Berliinissä

 
Viimeisenä päivänä meillä oli eniten vapaa-aikaa ja päätimme käyttää aikamme yksillä suurimmista ostoskaduista, Kürfurstendammilla ja Tauentzienstrassella. Shoppailuretkellä mukana oli Oona, Mira, Fanny, Emmi ja Saila. Ensimmäisenä kun metroasemalta astuttiin ulos olisi ollut täysin mahdotonta olla näkemättä valtavaa tavarataloa KaDeWea.
 
KaDeWe oli jotain niin taivaallista varsinkin kenkäosasto, täynnä kaikkia merkkikenkiä, vaatteita, laukkuja, kosmetiikkaa ja vaikka mitä. Harmi vain, että emme ehtineet/muistaneet käydä ruokapuolella, jonne olisi kuulemma todellakin kannattanu mennä. No, tässä yksi syy lisää, miksi lähteä uudellen Berliiniin. :D
 
 
Tauentziestrasse vaihtuu lopulta Kürfurstendamiksi.
 
KaDeWen jälkeen matka jatkui Tauentzienstrasselle ja Kürfurstendamille. Ihan parhaita shoppailupaikkoja molemmat. Kürfurstendamm on n.3 kilometriä pitkä joten sitä emme todellakaan ehtineet käydä kokonaan läpi.Kaduilla oli luksus liikeiden lisäksi myös ihan perus kauppaketjuja mm. Zara, H&M ja Bershka, joka oli iso ja täynnä kaikkea ihanaa.

Zoologischer Garten

25.4 kolmantena päivänämme Berliinissä menimme eläintarhaan. Kävelimme Valtiopäivätalon edustalle, josta pääsimme bussilla sinne. Perillä eläintarhassa lähdimme omille teillemme katselemaan eläimiä.
 
Eläintarha oli yksi Berliinin mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä. Siellä oli paljon erilaisia eläimiä, sellaisiakin joita emme koskaan ollut nähneet. Eläintarha oli tosi kiva paikka ja saimme hyvät naurut joistain eläimistä.
 
Jos on aikeena lähteä Berliinin eläintarhaan, suosittelen että kannattaa ottaa kunnon kävelykengät ja paljon vettä sillä siellä sai kävellä ja paljon.

Holokaustin muistomerkki

Kolmantena eli toiseksi viimeisenä päivänä Berliinissä menimme katsomaan holokaustin muistomerkkiä. Muistomerkki koostui monista aaltoilevista suorakulmaisista kivipaaseista. Muistomerkki oli todella iso, harmaata kiveä silmänkantamattomiin. Kivien välissä mahtui olemaan ja näimmekin lapsia juoksemassa ympäriinsä korkeimpien kivien välissä. Pimeällä muistomerkki valaistaan.

Keskiviikko lyhyesti

Checkpoint Charlie

Keskiviikkona menimme katsomaan Checkpoint Charlieta ja sen ohessa olevaa museota. Siinä checkpointilla oli kaksi vartijoita esittäviä miehiä ja jonkinlainen pieni koppi. Museossa oli paljon tekstiä, mutta kyllä siellä oli kuviakin. Museokäynnin jälkeen sai liikkua vapaasti miten halusi. Myöhemmin päivällä menimme syömään ravintolaan ja menimme katsomaan tanssiesitystä nimeltä Dummy.
Ruoka Berliinissä

Berliinissä ruoka oli halpaa ja hyvää, esimerkiksi kebab oli jopa yli puolet halvempaa kuin Suomessa. Lisäksi se oli usein myös paremman makuista. Berliinissä oli myös Curry 36 -niminen ravintola, joka on yksi Berliinin tunnetuimmista grillikioskeista. Curry 36:n tunnetuin annos on currywurst, jossa on currylla päällystettyä makkaraa ja ranskalaisia.

http://andberlin.com/wp-content/uploads/2012/06/currywurst-and-chips-at-konnopkes-imbiss.jpg
Currywurst.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e9/Doener_berlin_kraeuter.jpg
Döner.
Friedrichstraßessa syömässä

Toisena päivänä menimme kahdestaan syömään Die Berliner Republik nimiseen ravintolaan. Olimme jo ennen matkaa päättäneet mennä syömään aitoon saksalaiseen ravintolaan. Valitettavasti ravintolan tarjoilijat eivät puhuneet englantia ja ruokalistat olivat saksan kielellä. Pienen kamppailun jälkeen onnistuimme tilaamaan herkullista ruokaa. Onneksi ravintolassa oli kasvissyöjälle sopivia ruokia.

Taistelu-Saksa

Curry36 - Berliinin gastronomisia taivaita


Olin kuullut että Berliinin ykkösruoka on currywurst, joten sitä oli pakko käydä kokeilemassa. Curry 36 on Berliinin suosituin ruokapaikka eikä syyttä

Berliini lintuperspektiivistä


Pitkän päivän jälkeen suuntasimme kohti Berliinin televisiotornia (Berlin Fernsehturm). Ostimme liput, ja suuntasimme kohti hissejä. Hips vips ja olimme yli 200 metrin korkeudessa. Näkymät olivat huikeat. Televisiotorni sijaitsee Alexanderplatzilla, ja toimii myös näköalatornina. Rakennus on noin 368 metriä korkea, ja se on yksi Euroopan korkeimmista rakennuksista. Olimme siellä jonkin aikaa ja ihailimme maisemia. Monet Berliinin nähtävyydet tuli katsottua samaan aikaan. Kaupunki näytti muutenkin aivan erilaiselta ylhäältä katsottuna.

9A luokan Berliinin matka

9A luokan Berliinin matka

 
Matka kesti neljä päivää ja jokaisella päivällä oli omat ohjelmansa.
 
23.4 tiistaina oli lähtö kohti Berliiniä, lento lähti Helsinki-Vantaan lentokentältä kello 06.40 Berliiniin. Lento kesti pari tuntia ja lennon saavuttua kävimme noutamassa laukut ja siitä lähdimme kohti hostellia. Rankan bussi- ja metromatkan jälkeen saavuimme vihdoin hostellille, jonne heitimme laukkumme ja lähdimme siitä suoraan ihailemaan vieressä olevaa mielenkiintoista Pohjois-Korean suurlähetystön rakennusta, sen jälkeen suuntasimme etsimään ruokapaikkaa. Löysimme kivan pienen ravintolan turkkilaisalueelta.
 
Ruokailun jälkeen lähdimme kiertelemään ja ihailemaan paikkoja. Matkalla ehdimme myös käväisemään paikallisessa Yaam chillaus paikassa, josta löytyi mm. skeittiparkki, baaritiski jossa myytiin kylmiä virvoitusjuomia, tanssilattia, rantahiekkaa, aurinkotuoleja ja jalkapallokenttä. Yaamin jälkeen siirryimme Berliinin muurin luo. Tämän jälkeen otimme metron hostellia päin ja vastaanotimme huoneet pitkän odotuksen jälkeen. Huoneiden vastaanoton jälkeen lähdimme tutustumaan Alexanderplatzin kauppakeskukseen. Illalla kävimme yhdessä Fernsehturmissa eli TV-tornissa.
 
 
Upea taideteos rakennuksen kyljessä matkanvarrella.

Maistoimme paikallisia virvoitusjuomia samalla kun ihailimme YAAMia.
 
Kävimme myös ihailemassa paikallista kuuluisaa nähtävyyttä Berliinin muuria.
 
Näkymä TV-tornista.
 

Berliinin matka


Berliinissä oli mahtavaa, kaikki oli halpaa ja ruoka hyvää.


Yksi merkittävimmistä kohteista oli Brandeburgin tori.

Söimme roskaruokaa joka päivä, mutta lomalla ollessa sillä kai ei ole väliä. Söimme mm. KFC:ssä, Curry 36:ssa, Kebab ravintolassa ja Burger Kingissä.


Kävelimme joka päivä paikasta toiseen paljon. Löysimme suuren palan berliinin muuria, Checkpoint Charlien ja Pohjois-Korean suurlähetystön.

Hiljainen kouluviikko


Opiskelu viikolla 17, kun luokkamme oli luokkaretkellä Berliinissä.
Minä ja kolme muuta meidän luokkalaista jäimme koululle. Opiskelu sillä viikolla oli vapaata eikä kiirettä ollut opiskelun suhteen. Kertailimme edellisen viikon asioita rauhalliseen tahtiin, eikä läksyjä ollut juurikaan.

Viikon 17. perjantaina olin ainoa oppilas luokallamme, sitä tapahtuu harvoin ja se oli suorastaan kamalaa. Hirveintä oli olla opettajan kanssa kahdestaan oppitunnilla, jossa opettaja keskittyi vain ja ainoastaan minuun. Luokassa oleva hiljaisuus ei ollut normaalia. :) Onneksi se päivä ei ollut pitkä ja viikon viimeinen päivä oli pian ohi.

Seuraavalla viikolla oli kiva taas kuulla tuttua ja iloista hälinää.

Sara 9A